De Theaterboerderij
Speelplaats voor Muziek, Cultuur en Natuur!
Home Het Theater Cursusaanbod Agenda Bed en Breakfast Contact
 

 

 BoneBrass

BoneBrass is een Nederlands trombone kwartet dat op enthousiaste wijze, warme en vocale koperklanken ten gehore brengt. Het ensemble beheerst een grote diversiteit aan muzikale stijlen en de concerten met presentatie zijn daardoor  steeds weer verrassend. Door de jaren heen is BoneBrass een gewaardeerd  ensemble geworden. Men speelde o.a. meerdere keren live voor de radio en was diverse keren voor de televisie te zien.

BoneBrass bestaat momenteel uit de trombonisten: Jan Bults, Martin Oosterwijk, Gert van Veldhuizen en Wessel Bruggink.
De concertpodia die  worden bezocht variëren van kamer, theater, kasteel, concertzaal, tuin, studio tot kerk. BoneBrass werkt regelmatig samen met andere artiesten en de leden spelen freelance voor projecten.

Enkele reacties na concertbezoek: …..geweldig genoten, muzikaal, veelzijdig, verrassend, leerzaam, veel kleurig, met plezier gebracht, gevoelig, gepolijst, prachtige sonore klanken….. 


Uniek geluid
De trombone staat weer volop in de belangstelling vanwege de unieke soundeigenschappen en repertoire mogelijkheden. Een trombone kan immers vocaal, sonoor, intiem, emotioneel, uitbundig, romantisch, grappig en majestueus klinken. Met de klank van het instrument valt gemakkelijk een formele sfeer te kneden, hoewel lichte muziek een trombone ook niet misstaat.

Naast het muzikale aspect is ook het visuele aspect van een trombone ensemble een niet onbelangrijk in het oogspringend detail.Dat komt door de unieke traploos beweegbare schuif van het instrument. Doordat een trombonist met twee nauwkeurig op elkaar afgestemde buizen door de zeven posities heen en weer kan schuiven wordt er verschil in toonhoogte gemaakt.

Hierbij is een flexibele en controleerbare lipspanning vereist. Afgezien nog van het feit dat er een bepaalde luchtcapaciteit nodig is maken deze variabelen het bespelen van een trombone tot een van de moeilijkst bespeelbare blaasinstrumenten. Uiteraard vergt dit de nodige discipline en uithoudingsvermogen van de muzikanten.

Kom op 14 oktober naar het concert in de Theaterboerderij. Muziek met voor elk wat wils, zowel oorspronkelijk als (zelf) gearrangeerd voor trombonekwartet. Muziek die op enthousiaste wijze gepresenteerd wordt met tekst en uitleg.


 

 
 
de Theaterboerderij - Hoofdstraat 19 - 9454 PK Ekehaar - 0592-785423 - Info@detheaterboerderij - KvK 62404822