De Theaterboerderij
Speelplaats voor Muziek, Cultuur en Natuur!
Home Het Theater Cursusaanbod Agenda Bed en Breakfast Contact
 


THEATER WAARK SPEELT:


 

 
 

Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend maken de acteurs ruimte voor hun gevoelens van wanhoop over de jarenlange janboel.

Bevings is dus een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in deze provincie, over het onderwerp dat niet alleen alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de nare gevolgen.
Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want weg uit Groningen? Dacht het toch niet.

 

Makers
Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins (85), actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Rijnders sprak hiervoor met verschillende betrokkenen en gedupeerden, waaronder burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum, hun verhalen zitten in de voorstelling. Bevings is geen theatrale vertelling, maar een poging om het publiek de emoties van de Groningers werkelijk te laten voelen. De Groningse vertaling is van schrijver en regisseur Ben Smit. Jan Meiborg heeft speciaal voor deze voorstelling muziek gecomponeerd.

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 45 jaar Groningstalig theater. Enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK werken weer mee aan de productie van 2019, die mag worden gezien als een eerbetoon aan Annemarie Prins.

   
 
 
 
de Theaterboerderij - Hoofdstraat 19 - 9454 PK Ekehaar - 0592-785423 - Info@detheaterboerderij - KvK 62404822